Fish Co.

Fish Co. is een Engelse pop-technoband die vooral gedurende de jaren zeventig redelijk bekendheid kreeg. De leden kenden elkaar van de middelbare school en studeerden daarna ook samen in Londen (muziek, drama, fotografie e.d.) In 1970 begonnen ze samen met een vriendin een bandje, de Bright Hour Bluesband.

Met z'n tweeën gingen ze in 1974 verder als Fish Co., later omgedoopt als Writz en - tijdens de jaren tachtig - tot Famous Names (zie discografie). Steve Fairnie was vervolgens actief in de Techno Twins, samen met zijn vrouw Bev. Sage. Nadat ze als Techno’s waren opgehouden ging Steve in Parijs studeren schilderen en beeldhouwen.

Als kunstenaar die van vele markten thuis is, bezoekt hij het Christian Artists Seminar, dat hij ook presenteerde. Hij gaf er zelf ook voorstellingen: één van zijn topacts was het hypnotiseren van een kip! Samen met Bev. schreef hij kritische, maatschappelijk bewuste teksten; beiden hadden een duidelijke mening over de enge christelijke muziekwereld. Kunst (inclusief muziek) heeft in eerste instantie te maken met kwaliteit en niet met een al of niet aanwezig 'christelijk gehalte' of een boodschap.

De leden van Fish Co. zijn: Barbie Benzon (achtergrondzang); Steve Fairnie (gitaar, zang), die ook prominent lid was van Techno Orchestra; John Gordon (bas); Rowan O'Duffy (drum); Bev. Sage (later ook Techno Orchestra) en Steve Rowles.

Op 42-jarige leeftijd overleed Steve Fairnie aan een astma-aanval, op 23 februari 1993. Het is jammer dat niets van hem of van zijn bands meer te koop is. Hij heeft prachtige folkpop en rockmuziek gemaakt, die voor een deel mensen in deze tijd nog zal aanspreken. Een bekend lied van 25 jaar geleden is 'Goodnight Brothers', waarin hij zingt: "but whatever problems I might have I know one thing, and it can't be bad, the day I die this tune I will be humming...

Bron: Fisk
Webinfo: www.fairnie.net/
Discografie: 1975 - Can't be bad
1978 - Beneath the Laughter
1981 - Famous Names (als Famous Names)
1979 - Writz(Writz)
tip: Fish Co.'s 'Beautifull Secret als trailer voor de hoofdpodiumprogramma's op Flevo 2002
Heb je een idee, bijdrage of eigen verhaal?
Laat het weten via de site van de Webmaster!