John Pantry

Engelse popzanger die zijn carrière in de jaren zestig begon toen hij deel uitmaakte van Peter and the Wolves. Ook toerde hij (volgens het programmaboekje van Greenbelt 77) met de New Seekers.

Hoewel Pantry prachtige popplaten maakte heeft hij nooit het commerciele succes mogen proeven. Hij maakte met zijn albums Raindance en The Church Invinsible eenvoudige praise-muziek. Met zijn laatste album probeerde hij terug te keren naar het rockrepertoire zoals hij dat aan het begin van de jaren tachtig maakte. Het album klinkt modern en heeft zelfs dance-invloeden.

Samen met Kevin Hoy richtte hij de platenmaatschappij Ears & Eyes op, dat na een paar succesvolle jaren failliet ging. In de afgelopen decennia produceerde hij vele tientallen albums van onder anderen Arjan & Efi Knevel, Graham Kendrick, Liberation Suite, Theo Lens, Adrian Snell, Parchment, Shirley Novak, Bill Mason band en Cloud. Voor diverse albums speelde hij ook piano. John Pantry is tegenwoordig part-time voorganger en presenteert radioprogramma’s.

Bronnen: Fisk
Jacques Roeleveld
Discografie: 1972 – John Pantry
1978 – Empty Handed
1979 – Nothing is Impossible
1980 – Not Guilty
1980 – The Strangers are Friends
1981 – Hot Coals
1982 – Fresh Air
1983 – It’s for You
1984 – Discovery
1985 – 18 Classic’s
1986 – Simply Sailing for Beginners
1987 – Breaking New Ground
1989 – Raindance
1992 – The Church Invinsible
1994 – Bitter Sweet
Webinfo: http://www.iccrecords.com/biographies/johnpantry.htm
http://www.radioondemand.net/Inspirational_Breakfast.html
Heb je een idee, bijdrage of eigen verhaal?
Laat het weten via de site van de Webmaster!